Bedrijven krimpen en groeien, er ontstaat een in- en uitstroom van werknemers naar gelang de behoefte aan capaciteit. Deze dynamiek zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door hier bewust mee om te gaan, ontstaat er rondom de vaste kern van het bedrijf een flexibele schil van waardevolle tijdelijke werknemers.

Gebruik maken van flexibele werknemers zorgt voor nieuwe ontwikkelingen en inzichten binnen het bedrijf. Vaak bevindt het kwalitatief personeel zich in de flexibele schil, dus is het zaak om een goede relatie op te bouwen en te onderhouden met deze werknemers. Anders ontstaat de kans op verlies van kennis en kunde.

De flexibele schil wordt opgebouwd uit werknemers met specifieke kennis. Door contact te onderhouden en de ontwikkelingen van deze werknemers te volgen, kan hun deskundigheid op het juiste moment worden ingezet. Uiteraard heeft het bedrijf dan ook direct baat bij de nieuwe kennis en ervaringen, die de werknemer tussentijds bij andere organisaties heeft opgedaan.

Met het oog op de toekomst is het hebben van een vaste kern van eigen personeel met daarbij de flexibiliteit van de werknemers uit de schil een perfecte combinatie. De dalen en pieken worden opgevangen en kennis wordt gedeeld en vermenigvuldigd.