De arbeidsrecht advocaat alkmaar regelt de verhouding tussen werkgever en werknemer. Iedereen die een arbeidsovereenkomst gesloten heeft, heeft te maken met het arbeidsrecht.

De arbeidsrecht advocaat regelt in alkmaar de verhouding tussen werkgever en werknemer.

Dit kan zowel individueel zijn als collectief. Iedereen die een arbeidsovereenkomst gesloten heeft,

heeft te maken met het arbeidsrecht.

Ook daarbuiten kun je te maken krijgen met het arbeidsrecht! Arbeidsomstandighedenwet, arbeidsrecht, arbeidsrecht advocaat alkmaar, Arbeidstijdenwet, collectieve arbeidsovereenkomst, EU-regelgeving, fiscale wetgeving, Wet melding collectief ontslag, wetgeving

arbeidsrecht advocaat alkmaar

arbeidsrecht advocaat alkmaar

De arbeidsrecht advocaat regelt in alkmaar de verhouding tussen werkgever en werknemer. Dit kan zowel individueel zijn als collectief.

Iedereen die een arbeidsovereenkomst gesloten heeft, heeft te maken met het arbeidsrecht. Ook daarbuiten kun je te maken krijgen met het arbeidsrecht, bijvoorbeeld wanneer je werkzaam bent als ambtenaar of werkt op basis van een uitzendovereenkomst.

TOEPASSELIJKE WETGEVING

wanneer komt een arbeidsovereenkomst tot stand (inclusief het rechtsvermoeden na 3 maanden wekelijkse arbeid of tenminste 20 uur arbeid per maand)

wanneer is de arbeidsovereenkomst aangegaan voor onbepaalde tijd (de flexwet)

wanneer geldt een proeftijd

wat zijn de verplichtingen van werkgever en werknemer (goed werknemer- en werkgeverschap)

de loonbetalingsverplichtingen van de werkgever

de loondoorbetalingsverplichtingen gedurende 104 weken tijdens ziekte en de reintegratieverplichtingen van de werknemer verlof gelijke behandeling hoe eindigt de arbeidsovereenkomst (van rechtswege door verstrijken van de termijn, opzegverboden, dringende reden, onverwijld opzeggen (ontslag op staande voet), opzegtermijn, ontbinding op verzoek van werknemer/werkgever aan de kantonrechter, schadevergoeding (kantonrechtersformule, ontslagvergunning UWV WERKbedrijf, collectief ontslag)

Andere wetgeving die betrekking heeft op het arbeidsrecht, is bijvoorbeeld de Arbeidsomstandighedenwet, de Arbeidstijdenwet, de Wet melding collectief ontslag, de Wet op de collectieve arbeidsovereenkomst. Toepasselijke EU-regelgeving is met name het EG-verdrag inzake recht van toepassing op verbintenissen uit overeenkomst. Ook fiscale wetgeving en socialezekerheidswetgeving zijn van invloed op de arbeidsrelatie.

arbeidsrecht advocaat alkmaar

arbeidsrecht